Sammanfattningar
comments 8

På resande fot, v25 2016

Veckosammanfattning v25.

veckosammanfattning_v25-4

Vecka 25, 2016 kommer iaf gå till historien. Inte bara för årets värmebölja som fått mig att bada för första gången på år när jag inte ens badade i Stilla havet i Peru på tre månader, inte heller för de rekordlånga köerna på E4an som fick midsommarfirare att promenera till McDonalds i Södertälje för att överhuvudtaget få något att äta, utan för Brexit. Hur tänkte ni här britter?

I skrivande stund funderar jag fortfarande på vad som hände? Vad fick över 50% av befolkningen att rösta på ett urträde ur EU? Vad pågår i medier, i politiken och bland befolkningen i England? Vad är det egentligen som bubblar? Tankar om vad som fick britterna att ta detta beslut och rösta som de gjorde snurrar i huvudet på oss alla.

Men snart kommer väl också tankar om ”Vad händer sen?”. Travelettes, en reseblogg från UK skriver träffsäkert om och ventilerar sina tankar kring Brexit här. Om rädsla, demokrati och en valuta i fritt fall. Om vilket privilegium det varit med EU för den yngre generation, om frihet, gemenskap och chock. Och om vad som komma skall.

Samtidigt som Brexit har vi i Sverige firat en midsommar utan dess like. Värmeböljan gör mig matt och zombielik. Det känns som att livet flyter vidare och jag står förvånad vid sidlinjen och ser på. Jag försöker fota så mycket som möjligt för just ivrig och inhärdig dokumentation är det som kan få mig att lossna ur detta mentalt sega tillstånd. Kanske det och Martins födelsedag. Idag fyller han nämligen 23 år! Hipp hipp hurra, till Martin!

På instagram under v25

veckosammanfattning_v25-6

 1. Martin och Daniel vid Stendörrens Naturreservat
 2. Jag fotograferar mina fötter och prästkragar på midsommar i Basebo
 3. Martin och Daniel promenerar i Smålandsskogen

veckosammanfattning_v25-5

5 resiga saker

Även om Brexit överskuggar det mesta puttrar såklart allt annat på. Under veckan har mycket hänt i resvärlden och framför allt har midsommar hänt. Förra året spenderade jag midsommar ombord på en båt njutandes av den ljumma havsbrisen från Medelhavet. I år firar jag klassisk svensk midsommar. Midsommar är ju egentligen en rätt konstig tradition, som bara det att vi dansar runt en stång som egentligen representerar något helt annat. Daniella har skrivit så underhållande om hur konstig midsommar är här, med exempel som att vi plockar sju sorters blommor och dricker nubbe, självklart för oss men vad tänker egentligen andra?

Så, fem resiga saker som hänt under veckan.

 • Vandringsbloggen skriver om framkomligheten på Sveriges leder och nu har Sveriges Radio P4 granskat just detta. Så himla kul att bli påmind om att vi bloggare gör skillnad, att ha läsare ger en viss makt och att man därför kan påverka till det bättre. Vi svenskar tar ju naturen för givet.

Läs mer här.

 • Nevnarien bjuder tillsammans med ett antal andra bloggare på en sommarfotoskola med syfte att göra dig till en mästerfotograf i sociala medier. Ett enkelt klick och du kan signa upp dig för fototips en gång om dagen via mail. Boosta dina semesterinsta med lite fotokunskap!
 • Lisa har varit med i Aftonbladet TV och delar resetips i egenhet av Reseexpert. Väntar med spänning på alla filmsnuttarna från både Lina, Lisa och Annika som alla under de senaste tre veckorna varit med.
 • Massa bloggare tar semester och digitala detoxer under sommaren. Bland annat Linda som kallar det entreprenörsemester. Linda spenderar semestern i Övik och beskriver det som ”jädrigt läskigt” för en egenföretagare. Bra sammanfattande ord i en värld som kastar dig ur båten snabbare än snabbast om du inte hänger kvar i den sociala medie- relingen.
 • Fantasiresor skriver träffsäkert om känslan av att komma hem efter en resa. Känslan som nästan är bättre än när man är på vift. Kan inte mer än instämma nickande på att det är en viktig känsla som ibland är bättre än resandet själv.

På resande fot

Under fem dagar är jag på resande fot med roadtrip från Stockholm till Småland, via Stendörren Naturreservat. Jag har fikat vid hängbroarna i Södermanslands skärgård, vandrat i de småländska skogarna, badat vid Mariedals pappersbruk och Stångån och firat midsommar med bara axlar.

Bildinspiration

Under veckan bjuder följande bloggare på lite extra bildinspiration.

 • Lola visar 110 foton från Bologna. Alltid lika vackra, berättande och fantastiska porträtt.
 • Färöarna är på min absoluta bucket och Hand luggage only postar inspirerande bilder från Färöarnas mest kända vattenfall. Gode gud!
 • Anna Malmberg delar guiden Things to do in Rhodes med bleka, vackra foton från Greklands semester-ö nummer 1. Ångrar lite mina inställda båtluffarplaner.

Katarina

veckosammanfattning_v25-3

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.