Livet och bloggen, Resor
comments 24

En tillbakablick – Äntligen Vilse i media och på vift

Det har ju hänt mycket skojigt för bloggen och mig den senaste tiden. Det har varit både reser, lite utrymme i media och massa vackra fototillfällen.

Tänkte dela lite med er idag genom en tillbakablick på hur början av året har sett ut.

Januari

I Januari bytte bloggen namn till Äntligen Vilse, nischades mer mot endast resor/upplevelser/äventyr och jag flyttade till eget webhotell och domänen antligenvilse.se. Detta var startskottet för vad som komma skulle.

Senare i januari var jag i London med Martin och hans syster. Höjdpunkter var en fika på Portobello Road och Billingsgate Fiskmarknad. Har massa inlägg kvar och planerar för en Londonvecka på bloggen så snart jag har fått ut mitt sista inlägg från Warszawa som kommer handla om mat! Hoppas att jag hinner publicera det på söndag så börjar Londonveckan med start måndag!

Februari

I februari hamnade jag på Educations Firsts lista över topp 5 Resebloggare i Sverige. Hipp Hipp Hurra!

Jag besöker bland annat Snöstäragränd och Stockholms förorter och äter ceviche också.

svenska_parlor_antligenvilse-41

Badplatsen hemma i Småland.

Mars

I mars gästade jag Discovering the Planets blogg med mina Svenska pärlor. Min hemstad Gullringen, Gotland och Grythyttan hamnar på listan.

Under månaden besöker jag Tyresta Nationalpark med Helena och promenerar längs Söders höjder med Daniella. Påsken spenderar jag i mina hemtrakter Gullringen och besöker Norra Kvills nationalpark.

April

I april händer mycket. Då åker jag på Roadtrip i Skåne med Helena. Vi besöker bland annat Stenshuvuds nationalpark, Ales stenar och Falsterbo strand. Magiskt ljus och solnedgångar följer oss hela resan. Innan jag drar hem åker jag på Fotografkollo i Vejby strand och utbyter erfarenheter med andra fotografer.

warszawa_weekend-7

En tjejweekend i Warszawa kan ha varit årets höjdpunkt so far! De här tre girlsen går inte av för hackor!

Maj

I början av maj skickar en person från mina hemtrakter ett meddelande och talar om att min naturbild hamnat i tidningen Fotografen. Döm om min förvåning då jag skickade in den till tidningen för två år sedan!

Sedan åker jag till Warszawa med det grymmaste gänget Sofia, Annika och Towe. Vi har en extremt kul tjejweekend. Vi åker på en resa ordnad av Nordic TB kollektivet, ett kollektiv som arbetar för en bättre resebloggar bransch. Resan anordnas i samarbete med Polska Statens Turistbyrå och Warsaw Tourism Organisation. Jag skriver bland annat en guide till en perfekt tjejweekend i Warsawa efter resan.

antligenvilse_sjosbo

Min naturbild som hamnade i tidningen Fotografen.

Juni

För tre dagar sedan delades också min bild på Guardians instagramkonto. Hur kul är inte det! Önskar lite i smyg att jag brukar få femhundra gilla på mina bilder på mitt konto..

Känns som ett bra första halvår av 2016! Hoppas ni har haft ett gott år. Vilka framgångar har ni haft under året?

Katarina

 

 

24 Comments

 1. Wow vilket härligt år!!!! Många roliga resor och upplevelser!!!! Fina bilder!!!! Kramar

 2. Härligt, vad roligt! 🙂 Grattis!

  Själv lever jag fortfarande på ångorna av utmärkelser och omnämnanden från februari där jag blev topp-12 hos Expressen och topp-10 hos Travelmarket.se. Men generellt, som kanske inte syns utåt, är att det är fler och fler som hittar bloggen och jag antar att det är likadant för dig? 🙂

  • antligenvilse says

   Ja det känns roligt att det ökar sakta men säkert! Det känns otroligt roligt. Eftersom jag gjorde en stor omstrukturering i januari tappade jag ju en del först, hade nära 50% läsare från andra länder men med byte av språk tappade jag mycket. Men nu ändrar det sig igen. 🙂 Härligt!

  • antligenvilse says

   Tackar! Dina ord är både vitsiga och värmer så mycket! 🙂

 3. Så himla kul att det går bra för dig och Äntligen vilse! Framgångarna med Lanclin som varit nu under första halvåret har handlat mer om att ha hittat en struktur, plan, och mål än ärofyllda utnämningar, dem får jag nog vänta lite på 🙂 Mina läsare har dessutom blivit ungefär 30% fler och det räknar jag absolut som en framgång!

  • antligenvilse says

   Det skulle jag säga är en gigantisk framgång! Det är inte lätt att öka läsarantalet ska gudarna veta! Heja Lanclin friskt humör. Aktiv är du också med bloggen 🙂

 4. Hurra vad du är bra! Själv gläds jag fortfarande över att jag knep platsen som Sveriges näst bästa reseblogg och över min tv-premiär… 🙂 Men allra gladast är jag nog över resan till Warszawa tillsammans med er.

  • antligenvilse says

   Ja tv premiären tycker jag väger tungt! Jag har dock blivit förvirrad. Vem vann bästa?

 5. Wow, vilket år du haft hittills! Stort och välförtjänst grattis till alla framgångarna!
  Tala om en flygande start för Äntligen Vilse. Er Warsawaresa verkar verkligen ha varit fantastisk. Så kul att läsa om den.

  Mitt år har hittills bjudit på följande framgångar:

  Februari:
  Min blogg ”New York – My Bite of the Big Apple” kom med på Expressens lista ”De 12 bästa resebloggarna just nu”.

  Maj:
  New York-bloggen fick priset ”Best Travel Guide Blog 2016” av Travellink, med Qatarbiljetter till valfri destination. 🙂

  Vår/sommar: Inbjudan till inte mindre än tre pressresor varav jag genomför två. (Ja, jag
  ser det som en framgång.) 😉

  Underbart att det händer så mycket i bloggvärlden för många av oss nu!

  • antligenvilse says

   Wow!!! Vilket wowigt år du har! Heja Anna friskt humör!

  • antligenvilse says

   Ja! Jag hoppas på att det fortsätter såhär. Älskar ju min blogg och den inspiration den förhoppningsvis sprider.

 6. Jag håller med, Warszawa är nog årets höjdpunkt på resfronten so far. Kul med Guardian också! Och Fotografen haha. Säger något om deras tempo kanske 😛

  • antligenvilse says

   Ja eller hur. Två år? Jisses 🙂 men kul
   Ändå att bli uppmärksammad är ju alltid kul 🙂

  • antligenvilse says

   Ja visst är det 🙂 det känns extra kul när det går bra för oss Resebloggare.

 7. Jag ser verkligen fram emot Londonveckan! Måndagen har aldrig varit så efterlängtad… 😉 Mina största framgångar med bloggen det här året har varken varit mätbart i vare sig läsarsiffror eller antal inlägg, utan endast och enbart i allt jag har lärt mig på vägen. SEO, rubriker, bilder, länkar, kommentarer… Lärdomarna som bloggen har gett mig (tvingat mig till) har helt klart varit de största vinsterna hittills!

  • antligenvilse says

   Ja man har verkligen lärt sig mycket utifrån att bara ha en blogg, absolut den största lärdomen! Skulle verkligen bli ett eget inlägg i sig själv. Det får bli min nästa resumé eller framåtblickande! Allt man lär sig av detta jiddrande med bilder, text och sociala medier. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.