Foto
comments 3

Fotodagbok: Fotografkollo i Vejbystrand

25-27 april, Fotografkollo i Vejbystrand

Om att inte lyckas, om att vilja lyckas, om att lyckas och om foto. 

I slutet av min och Helenas roadtrip i Skåne för två veckor sedan så lämnade jag av henne i Hässleholm och styrde kosan mot fotograf- meetup i Vejbystrand. Det var Annelie, som jag mötte på Island förra året som bjöd in till evenemanget Share på en majblommekolloni vid namn Svalövskolonin. Majblomman är en organisation som verkar för barns bästa och egenmakt. Barn och vuxna säljer majblomman och pengarna går till olika verksamheter för barn, t ex Majblommekollonin i Svallöv där Annelie jobbar varje år och håller kollo ideellt och ser till att barn som annars kanske inte får komma på kollo på sommaren får göra det. Utmärkt fritidsintresse om du frågar mig.

Fotografkollo i Vejbystrand

Det var länge sedan jag var på sommarkollo själv, jag tror jag var senast när jag var runt tolv år och spenderade sommaren på fotbollsplanen med resten från min skola på det för trakten kända Gullemonslägret. Vi gjorde bland annat batiktröjor.

I Vejbystrand gjorde vi kollorelaterade grejer, såklart. Jag skickade ett vykort, tog långa promenader längs stranden, njöt av att sova i våningssäng, tvättade ansiktet i sommarkallt kranvatten och såg solnedgången över Skånes västkust. Framför allt pratade vi. Om viktiga saker. Om att inte lyckas, att försöka och att lyckas, om fördomar och om livet som fotograf. Jag kom hem med fantastiska foton från en stenig strand och inspiration som nog räcker hela året. Vad mer behövs?

Katarina

antligenvilse_vejbystrand-2antligenvilse_vejbystrand-5 antligenvilse_vejbystrand-14 antligenvilse_vejbystrand-15 antligenvilse_vejbystrand-17 antligenvilse_vejbystrand-21 antligenvilse_vejbystrand-26 antligenvilse_vejbystrand-27antligenvilse_vejbystrand-48  antligenvilse_vejbystrand-77 antligenvilse_vejbystrand-181 antligenvilse_vejbystrand-75 antligenvilse_vejbystrand-76 antligenvilse_vejbystrand-74
antligenvilse_vejbystrand-92 antligenvilse_vejbystrand-93 antligenvilse_vejbystrand-94 antligenvilse_vejbystrand-100 antligenvilse_vejbystrand-101 antligenvilse_vejbystrand-102 antligenvilse_vejbystrand-107 antligenvilse_vejbystrand-108antligenvilse_vejbystrand-62antligenvilse_vejbystrand-113 antligenvilse_vejbystrand-115 antligenvilse_vejbystrand-119 antligenvilse_vejbystrand-122antligenvilse_vejbystrand-124 antligenvilse_vejbystrand-126 antligenvilse_vejbystrand-133antligenvilse_vejbystrand-158antligenvilse_vejbystrand-134 antligenvilse_vejbystrand-136 antligenvilse_vejbystrand-137antligenvilse_vejbystrand-179antligenvilse_vejbystrand-78antligenvilse_vejbystrand-182 antligenvilse_vejbystrand-151 antligenvilse_vejbystrand-154antligenvilse_vejbystrand-31antligenvilse_vejbystrand-32antligenvilse_vejbystrand-176antligenvilse_vejbystrand-36antligenvilse_vejbystrand-34

Fotona på mig på stenarna har fotats av Annelie med min kamera. Jag har redigerat bilderna.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.