Resor, Stad, Storbritannien
comments 11

Ekorrar

En, två, tre, fyra .. Lurviga små svansar överallt. Snabba ilar de mellan träd och buskar, nyfikna. De försöker komma fram och kika som att det är de som är turisterna och vi sevärdheten, plötsligt går det inte motstå och jag skakar chipspåsen jag har i handen, de spärrar upp ögonen och springer i full fart mot mig.

Roligast av allt i London var nog djuren i Hyde Park, lite mittemellan vilda och tama gick de mata, prata och filura med trots att de var födda i naturen.

I speakers corner bodde de så, små lurviga, yviga och allmänt sociala, nyfikna men ändå försiktiga små rödtottarna. Efter att ha tagit oss runt hela Serpentine hade vi lite salta chips kvar och när vi kom till ena änden av Hyde Park fick jag syn på dem. De satt, innanför ett staket och åt på rötter och annat nyttigt och onyttigt de hittat efter alla turister varpå vi kom traskande förbi med resterna av vår chipspåse.

Vem kan motstå en ekorre? Ingen! En del hävdar att det är råttor i lyxförpackning, jädrigt söta råttor i så fall.

Så, njut av mina foton på chips och röda råttor denna grå onsdag.

Katarina

hydepark-78 hydepark-79 hydepark-80 hydepark-81 hydepark-82

ekorre = råtta i lyxförpackning

hydepark-83 hydepark-84 hydepark-85 hydepark-86 hydepark-87 hydepark-88 hydepark-89 hydepark-90

11 Comments

 1. Fast det är just röda den här invaderande sorten inte är tyvärr…
  Dock ack så söta och oemotståndliga tills man har dem i trädgården. Vilka härliga foton (som vanligt). Det här är verkligen Londons parker.

  • antligenvilse says

   Ja men jag pratar inte om art här såhär har du fel. De är fortfarande röda i färgen.

  • antligenvilse says

   Det kan jag inte förstå. Tycker de mer är lika kaniner faktiskt. De är ju så Goa med sina små händer..

 2. Ekorrar är ju helt grymt söta! Jag ser ibland någon när jag går till jobbet genom den pyttelilla ”skogen” mellan marinan och tunnelbanan i Västra skogen. Det mesta som rör sig där är kaniner, men ibland ser man en ekorre 🙂

  • antligenvilse says

   Ja. Jag har sett någon i Danderyd också men det som är synd är att de inte är tama de i Stockholm, iaf inte de jag har mött. Men planerar för att ta med mariekex och mata dem med. Får leta upp ett sweetspot och försöka locka till mig dem med lite prassel..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.