Reseguider, Resor, Stad, Storbritannien
comments 4

Se svanarna dansa i Serpentine

Serpentine, i Hyde Park? Vi tittar på namnet på kartan och den ganska stora pöl vatten och kliar oss i huvudet. ”Har de en sjö som heter Serpentine mitt i London?”.

När det kommer till London har säkert inget gått obemärkt förbi. Klassikerna Big Ben, Portobello Road och Picadilly Circus känner alla till så också shoppingen, engelsk frukost och den charmiga brittiska accenten. Bland de sista dagarna på vår weekend till London beger vi oss så till Hyde Park, en grön och ganska stor tom plätt på Londonkartan sånär som på en liten sjö.

Serpentine i Hyde Park

Mitt i Hyde Park ligger en liten sjö som skapades någon gång på 1700 talet. Här kryllar det av fåglar av olika sort och framförallt svanarna fångar vår uppmärksamhet ganska snart. Vi spanar först på dem på håll och förundras över hur stora de ändå är. Mer nyfikna än vad vi är vana vid är de uppe och promenerar bland folket medan andra putsar fjäderdräkten i vattnet.

Jag minns vår promenad runt Serpentine, den där morgonen och låter bilderna berätta historien.

Katarina

hydepark hydepark-2 hydepark-3 serpentine i hyde park hydepark-5 hydepark-6   hydepark-9 hydepark-10 serpentine i hyde park hydepark-12 hydepark-13 hydepark-14 hydepark-15 hydepark-16 hydepark-17 serpentine i hyde park hydepark-19 hydepark-20 hydepark-21 hydepark-22 serpentine i hyde park  hydepark-25 hydepark-26  hydepark-28 hydepark-29    hydepark-34 hydepark-35  hydepark-37 hydepark-38 hydepark-39 hydepark-40  hydepark-42 hydepark-43 hydepark-44 hydepark-45 hydepark-46 hydepark-47 hydepark-48 hydepark-49 hydepark-50 hydepark-51 hydepark-52 hydepark-53 hydepark-54 hydepark-55 hydepark-56 hydepark-57 hydepark-58 hydepark-59 hydepark-60 hydepark-61 hydepark-62 hydepark-63 hydepark-64 hydepark-65 hydepark-66 hydepark-67 hydepark-68 hydepark-69 hydepark-70 hydepark-71 hydepark-72 hydepark-73 hydepark-74 hydepark-75 hydepark-76 hydepark-77

4 Comments

  • antligenvilse says

   Lite komisk bild det där. Martin tyckte bäst om där en man matar en svan och den sträcker på halsen 🙂 tack tack

 1. Så härligt med alla dessa fåglar!! 🙂 Där hade jag gärna varit, men kanske inget att rekommendera för den med fågelfobi (vet de som t.o.m är rädda för duvor)

  • antligenvilse says

   Haha. Nej verkligen inte! Jag är dock inte rädd för fåglar, bara lite för fiskmåsar. De är lite av ett pain in the ass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.