Resor
comments 17

Topp 5 resebloggare – EFs lista

Det känns så roligt att meddela att lilla jag lyckats att hamna på en liten lista över Topp 5 bästa resebloggare. Det är Education First som kontaktade mig för någon vecka sedan och talade om att de villa ha med mig på deras lista. Man får tacka och bocka EF!

topp 5 svenska resebloggare

Topp 5 resebloggare

Jag har varit lite anonym i alla tävlingar och nomineringar om bästa resebloggare, det har inte känts relevant för mig, kanske för att jag inte orkat fiska röster eller kanske för att jag trott att jag inte hade en vildaste chans. Det känns skönt att bli motbevisad, iaf på mitt sista argument. Egentligen borde jag ändra mig för ingen borde tacka nej till en kvalitetsstämpel från både jury och läsare när man kämpar så hårt med något som en bloggare gör med sin blogg.

Fler bloggare på listan

På listan återfinns flera av mina favoritbloggar, däribland Helena och ohdarling.org och Annika med resfredag.se, båda två nära vänner. Helena är den som fotat många av de porträtt på mig som jag använder till bloggen.

Education first

För den som är nyfiken så är Education First ett företag som jobbar med språkutbildning och språkresor. Företaget har en lång historia och skapades på 60 talet av Bertil Hult som åkte till England och upptäckte hur enkelt det var att lära sig engelska i England. Med detta som grundidé startade han sitt företag Europeiska Ferieskolan, förkortat EF och kallade sina kurser för Språkresor. På den vägen är det.

Har en dröm själv att återvända till Sydamerika på en språkkurs i spanska. Nästa år kanske..

Katarina

katarina-13-december_0009

Bild, såklart av Helena Gunnare.

17 Comments

 1. Grattis! Vad roligt! Tycker att fin blogg blivit mycket finare nu med nya designen och mer tydligt inriktad på resor! Tack också för kommentaren hos oss också även om jag blev lite förundrad över kommentaren om att vi kanske klarar oss utan prispallen ”igen”. Självklart klarar vi oss utan prispallen och de som vann tillhör mina absoluta favoriter! Fast ”igen” förstod vi inte… vi har aldrig hamnat på någon prispall förut? 😉

  • antligenvilse says

   Nu kommer jag inte ihåg exakt vad jag skrev och exakt vilket inlägg du refererar till, men tänker att det var utifrån att ni inte vann bästa Svenska Reseblogg som var jurybedömt? Hoppas det är detta vi pratar om. Ang prispall: Jag tänkte nog mer generellt att det känns som att ni inte behöver att bli upplyfta, för att ni är kända bland resebloggare, branschen och framför allt era läsare ändå och ni behöver ingen som talar om att ni är bra för det vet vi (läsare) och ni (alla kommentarer i inlägget bekräftar ju det) ju redan. Mer så? Jag tänkte nog inte på att ni varit på något särskild prispall (fast det var jag nästan övertygad om att ni varit), men det behöver ni inte göra för att vara en av de ledande. Hoppas ni förstår mitt resonemang. Jag tycker dock inte tävlingarna är avgörande för en bra reseblogg. Det tycker jag läsarnas resonemang och interaktion är viktigast och där vinner ni ju med hästlängder över de flesta. Så därav ”ni behöver nog inte en prispall till för att veta att ni är bra”. Det vet ni och vi ju redan. Håller ni inte med?? 😉

   Tack, ja tanken är ju att det ska bli lättare för läsaren. Jobbar lite på kategoriseringar och så som vanligt för att det ska bli tydligare. Tänker att här hjälper alla diskussioner på Svenska Resebloggar.

   • SV: Tack för ditt långa fina svar! 🙂 Jag får väl ta det positivt att du tror att vi varit på en prispall någon gång! ? Vi har varit med i liknande tävlingar under de senaste fem åren, men aldrig kommit bättre än topp 10. Det är självklart en smickrande och bra placering, men samtidigt går man ju jämt och grunnar på vad man skulle kunna göra bättre. Våra läsare är fantastiska och det är de som gör det allra roligast att blogga. Men i övrigt har man ju ups and downs som alla bloggare, gissar jag.

    • antligenvilse says

     Ja jag tänkte mig mer kanske att ni kommit med i andra sammanhang också, som tidningar. Kan ju vara lika betydande som en tävling. Det är ju svårt med tävlingar eftersom man typ knappt vet bedömningsgrunden alls. Vad bedömer de på? Är ju en fråga jag själv funderar på mycket. 🙂 läsarna är ju viktigast 🙂

 2. Hej Katarina! Äntligen går jag in och kollar vad du gör 🙂 Först och främst – FANTASTISKT namn på bloggen! Äntligen vilse!!!
  Dessutom är det kanonfina foton och jag blir ressugen – say no more!
  Bra jobbat!
  Eva fd jobbarpolare 🙂

  • antligenvilse says

   Hej Eva! Fantastiskt att du är inne och kommenterar på min blogg! Kul 🙂 Jag ser att du har en sida med, är det en blogg? Måste genast in och kolla!

 3. haha I feel like an outsider here, I guess I should start get to used to writing in a different language than everyone else here.. thanks for the encouragement through writing on my blog! 🙂

  Congratulations! I think this is amazing and you totally deserve it 🙂 I hope to see you and your blog in more Top 5s in the future!

  • antligenvilse says

   Thanks for the visit:) yes. I guess it is a bit weird when the entire site is in Swedish.

 4. Grattis! Vad kul! Man kan behöva lite välförtjänt bekräftelse ibland! Fina bilder du tar!

  • antligenvilse says

   Tack Åsa, det värmer! Det kan man faktiskt. Det känns skönt i senvinterrusket att få höra att man tar fina bilder 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.