Resor
comments 5

Fredag: ”Dåligt år för mode”

Mode- Denna vecka  önskar jag att jag hade hennes garderob- Iris Apfel– En stilikon på många vis.

Veckans påstående kommer från Affärsvärlden- ”Dåligt år för mode”- Håller inte med. Ett fantastiskt år för mode där allt fler blir intresserade av hållbart mode, men där klädhandeln går ner. Så ja, ett dåligt år för en viss del av modehandeln, men inte för modet. Sofis mode uppmärksammar detta och anger återvinning som 2013 års vinnare.

Veckans mode film är för mig Planet Money makes a T-shirt, även om den inte kom denna vecka. Så viktigt att se att jag nämner den två dagar i rad.

Plus-size är på allas läppar efter H&M och nu även Mango tabbat sig med sina plus-sizekollektioner. Kritikerna rasar mot att man kallar Robin Lawley plus- size. Nåväl säger jag, en enkel googling visar att hon alltid varit plus-size modell, men visst, på bild ser hon inte så plus-size ut. Det kan ju bero på att hon är 188 cm lång och har en midja på 74 cm, om man får tro källan. Plus-size på längden kanske?

Katarina

5 Comments

  1. Jag håller med om att hållbart mode är bra, en nystart för modet kanske 🙂 Kanske början på en trend där man köper lite dyrare (på grund av just hållbarhetstänket) plagg som håller bra vilket gör att man inte behöver köpa så mycket nytt så ofta, utan kan byta med varandra/handla på second hand i stället 🙂

    • Precis! Lite orolig över gifterna i kläderna är jag dock. Någon bloggare skrev att man måste tvätta kläderna 5-7 gånger för att få bort gifterna innan man börjar använda dem. Nu vet jag inte hur sant det är men herregud tänkte jag då. Hur många kläder har jag ens i min garaderob som klarar så många tvättar överhuvudtaget? Typ inga. Mina träningskläder kanske.. I övrigt om du har lite klädintresse så tycker jag filmen som jag rekommenderar i inlägget under Planet Money Makes a t-shirt är intressant. Det visar produktionen utan att ”skambelägga”, mer såhär är det.. Ha en trevlig helg och tack för att du tittade in.

      • Jag vet att man ska tvätta kläderna innan man använder dem första gången i alla fall. Ofta finns det medel på dem för att de inte ska bli skrynkliga, och det medlet är inte bra för hälsan. Det låter som en intressant film!

        • Jo precis, men jag hade nog inte tänkt mig 5-7 tvättar. Det blir liksom inte mycket klädesplagg kvar då. Det har hänt att jag strukit kläder som är nya och att det då kommer en ordentligt frän doft och denna verkar ju inte helt hälsosam så visst är det logiskt att man måste tvätta dem innan användning. Greenpeace ska nu ha testat kemikalier i kläder och även ekologiska kläder ska inte varit befriade från kemikalierna. Har tänkt att läsa in mig mer på det och ägna detta ett eget inlägg när jag har tid, av intresse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.