Resor
comments 5

Det regnar och parkeringen kostar 5 dollar, men här finns örnar – Kenai, Alaska

15 e juni, Kenai, Sterling Hwy, Alaska

Vaknar tidigt och får blogga själv i grått väder. Känslan när en är uppe i arla morgonstund i ett hus en själv inte bor i medan de andra sover. Vid kl 7 ringer våra larm simultant.

Bagelfrukost

Under frukosten pratar vi om varför vi bloggar. Ja varför bloggar en? Om att vara inspiration till någon annan, att vara underhållande och om läsa andras texter innan en skriver sin egen. Frågan hänger i luften om en inspireras för mycket om en gör det. För vems idé är det om idén föds av att läsa en annan text eller ur ett samtal?

Samtalsämnena är många under en roadtrip och det är skönt att prata om sin bäbis bloggen med andra mammor och pappor över en bagelfrukost.

Veronicas Coffehouse, Kenai Alaska.

”Ryssarna kom, dödade urinvånarna och av någon anledning som är oförklarlig valde en att behålla rysk arkitektur” – Kenai Old Town

Kenai visar sig ha en gammal del med det enkla namnet Kenai Old Town. Såklart inte jämförbart med Gamla stan i Stockholm. I den gamla delen hittar vi en coffeshop, Veronicas coffehouse och killen i kassan serverar oss mycket starka cappuccinos medan han berättar om varför det finns en rysk ortodox kyrka här. ”Ryssarna kom, dödade urinvånarna och av någon anledning som är oförklarlig valde en att behålla rysk arkitektur”.

Jag antar att det så det går till med det mesta.

Alaska har många visitor center och vi stannar vid det i Kenai för att fråga om guldkorn. Kvinnan i disken tipsar om örnar vid Deep Creek längs Sterling Highway mot Homer. Påväg frågar jag om vägbeskrivningen på en bensinmack, ett riktigt bondlurkigt ställe om en får fråga Lena. Hon gillar bondlurkigt.

Det regnar och parkeringen kostar 5 dollar, men här finns örnar. 

Deep Creek längs med Sterling Hwy. Det är allmänt krånglig amerikansk att betala parkering, med kuvert och massa uppgifter hit och dit, men det finns massor av örnar. Vi fotar örnar och det slutar aldrig regna.

Bilen rullar vidare mot the Spit och vi torkar regnkläder i bilen

Bilen rullar vidare mot the Spit och vi torkar regnkläder i bilen. I Homer är blodsockret i botten när vi letar restaurang på the Spit och hamnar på Captain Patties för att Little Mermaid är full. Man måste älska de sjöiga namnen. Maten är bättre än vad vi förväntar oss.

The Spit.

Come on down and have a drink!

Salty Dawg, en saloon flera tipsat om och som finns med i alla guider gör ingen besviken även om bartendern inte dricker alkohol själv. Jag som ska köra, gör den besviken då Alaska inte har alkoholfri öl själva utan endast några ledsna lager från Tyskland. Vi sätter upp en dollar, likt alla andra med #4womeninalaska på. Sofia skriver. Vi pratar med tre män från Texas som är här och fiskar. ”Vi älskar det” säger de. Den ena jobbar med olja och skojar att han har haft tur då han har alla fingrar kvar trots att han jobbat med det hela livet.

Vi förstår fortfarande inte varför alla män som jobbar med olja ofta bara har några få fingrar kvar.

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.