Resor
comments 14

Dagboksnotering från en workation i Åre

Ännu en resa barkar mot sitt slut och jag sitter på SJs tåg tillbaka mot Stockholm. Åre har visat sig från sin vackraste och stormigaste sida under tre dagar när jag varit åter på workation med ett gäng andra bloggare från land och rike runt.

Evelina

Åre kyrka i vinterskrud. Jag undrar hur den ser ut i sommaroutfit?

Holiday Club, brevid Åre station.

Dagarna har flutit runt, varit intensiva, gått så otroligt fort och varit fyllda med intryck. Känslan och minnet etsar sig fast av en kortvecka med snö, is och kyliga vindar. Men veckan har inte bara varit fylld med väder utan människor, bloggkollegor, med leenden, livshistorier och kunskap. Något många generöst delat med sig av i små sjok av tid fyllda med matnyttigheter när en satsar på bloggandet seriöst. Holiday Club, har återigen bjudit in och värmt oss med sina rum, sitt spa med Jämtbastu och restaurangen Grow med blomkål, fänkål, hjortron, tomater och ett enda virrvarr av svensk och osvenskt vegetarisk. Sofia och jag har bott tillsammans i tre långa dagar, till sist lite trötta, som slagna hjältar på ett SJ överfyllt med vinterresenärer, påväg tillbaka till verkligheten.

Jeanette

Grow, med vegetariskt på menyn

Anna

Jag har vurpat och min rumpa är ungefär lika öm som min stolthet. Jag dagdrömmer om att jag är mer vigör och susar ner för backarna lika snabbt som alla andra barn . I stället är jag 33 år och ganska så utmattad, likt en ko dagen efter koutsläppet. Det är tur att Skistar är så tåliga, visar pjäxor och förklarar hur en spänner band hit och dit, annars är det inte säkert att jag ens skulle fått på dem.

Gräddfilssorbet med mandelkaka

Emilia

Att jobba med värderingar och självledarskap

Daniel, Dryden

Jag kommer att minnas cappuccinon på Åre kafferosteri, den stora portion crêpes med hjortronsylt, grädde och glass jag svalde med hull och hår på crêperi & logi och drinken Sofia drack som toppades med mossa och stenar på Svartklubben – Fäviken pop-up.  Jag kommer minnas Evelinas leende och Jeanettes naggande skratt. Den superblå himmeln vid Rista fallet när vi fikade med kanelbullar och varm choklad från Åre bageri. Kattas baklänges- stories på mig när jag hasar ner i backen och Helenas, Kattas och Ranias förkylning.

Clara

Johanna

Crêperi & logi

Jeanette och Sofia

Jag kommer minnas det mjuka täcket i hotellsviten och bastun i rummet när vi blivit uppgraderade till Lake side. Åre by med sin finlurliga akitektur och ont i magen känslan i backen – den skräckblandade förtjusningen i tvåsitsliften från Åre by och diset uppe på toppen.

Crêperi & logi, den franska cidern den bästa är

Tågstationen bredvid Holiday Club

Åre, du skapar minnen, is och vind till trots. Styliga sportkläder till trots. Ont i svanskotan – till trots.

Tills vi syns igen,

Katarina

Vill ha- sängbelysning

Lilla jag

Blomsterworkshop i Sveriges vackraste yoga-studio

Kaffe, livets dryck

Rista fallen

Jeanette, fika vid Rista fallet

Fika vid Rista fallet med Clara, Jeanette och Katta, foto: Jeanette Seflin

 

Frontfoto av mig av Clara Löfvenhamn

14 Comments

 1. Åh, Ristafallen – vill jag inte missa nästa gång! Vilka dagar vi har haft alltså, även jag valde skidspår istället för frysta fall …

 2. Vilka bilder Katarina och vad fint sammansatta. Det märks att du är resefotgraf 🙂 Vill gärna ta en lektion från dig.

  Älskade Åre. Så många dagar fyllda med liv i mitt Åre-arkiv. Underbart!

  • Katarina says

   Haha vill du? Ja jag vet inte riktigt vad jag har att lära ut alltså.. ?

  • Katarina says

   Men tack ❤️ ja men ibland försöker jag fokusera på mitt fotograferande och bara köra. Men jag tycker verkligen om dina porträtt. Men här har jag jobbat med bildserien och inte bara bilder som är fina utan satt ihop de som skapar en helhet. ?

 3. MEN vilken fin och mysig sammanfattning!! Har vart så fruktansvärt inspirerande och givande och roligt. Längtar till nästa gång och saknar er alla redan. Tur att vi ses redan nästa vecka ?❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.