Resor
comments 29

Uppkommande roadtripäventyr – en tur till Åland och sedan solo genom Sverige

Ni som följer mig på instagram stories, har nog undrat vad tusan jag håller på med. Vad ska all den där utrustningen vara bra för? Och jag måste erkänna. Att kanske gick det lite överstyr den där sena kvällen när jag knappade mig in på frilufsvaror.se och klickade hem typ allt jag behöver till en vandring och lite därtill. Men, ja, den ska komma till bruk också. Och mer om packningen sen. Ni har ju inte ens hört vart jag ska!

Men det får ni nu. För till helgen smiter jag iväg tidigt på morgonen och hoppar på båten tillsammans med Sofia och Jeanette, för vi ska minsann till Åland som start på mina tre veckors sommarsemester. En tre veckors sommarsemester som till fullo spenderas i Norden.

Foto av Anette.

Jag har länge drömt om att upptäcka Norrland och nu blir det av, bitvis solo (med er på släptåg såklart) och bitvis tillsammans med andra bloggare och resebloggare. Innan de här tre veckorna är över misstänker jag att jag stött på och hängt med nära tio stycken av dem. Planerna är både lite lösa och spikade, allt jag vet med säkerhet är att jag efter en tur till Åland packar min lilla vita franska pärla med allt jag behöver och lite därtill och beger mig norr över.

Semesterplaneringen

Här kommer den, den planerade och oplanderade, semesterplaneringen

Åland – hoppas på strålande sol när jag, Sofia och Jeanette myser på vår egen ö, med bubbel i glaset och skratt i mungiporna.

Dalarna – Längs med Dalarnas vackra vidder och inlandsväg, via Malung och mot Fulufjället tar jag mig norröver. I Malung är det Dansbandsvecka och då vet man ju aldrig riktigt vad som händer.

Östersund – En visit i Dryden – country, spenderas bäst med Dryden själv på närmsta torg i den norrländska storstaden. Om jag tjatar tillräckligt länge kanske vi också hinner med ett stopp vid Forsaleden där jag var en gång som yngre donna.

Lappland – Genom de norrländska vidderna förbi Jokkmokk – som jag alltid velat se. Undrar så nyfiket vad som finns där. En Ica -parkering och ett Sibylla kanske? Där kommer jag nog behöva stanna en natt i mitt tält, men om jag får tro mina kollegor, blir så rädd att jag är solo att jag kanske tar in på närmsta vandrarhem. Så snälla Jokkmokk, spara en liten plats till mig.

Padjelanta – Någonstans där bland bär och svampskog möter jag upp med syskonen Gunnare, för fyra dagar ute i Padjelanta nationalpark. Laponia, här kommer vi, tre Gunnare och en Wohlfart. Undrar om jag kommer att krypa till korset och köpa sådan där dyr frystorkad mat måntro? Vi får väl se. Har de säkert i Jokkmokk ändå. Kan ju inte vara första Stockholmarn som panikshoppar på Ica där liksom.

Karesuando och Dansklacken på Dosan- Efter Padjelanta bär det av till Karesuando – eller Karre, som de kallar det de där Gunnare. Min andra gång. Gud vad jag älskar landsbygden. Hemmavid kallas Vimmerby ibland Vimseby, även om inte lika in-nött som Karre i Karesuando. Karre låter ju alldeles för roligt. I Karre dårå, är det musikfestival. Och vem kan missa musikfestival på sommaren, i den nordligaste av alla byar en varit? Inte jag iaf.

Örnsköldsvik och Urkult – Efter för mycket blåbärssoppa, Minttu och grädde så vilar vi nog någon dag (jag behöver ju se den där midnattssolen, så häng i midnattssol, häng i!) jag och Helena innan vi far vidare söderut mot Örnsköldsvik, om Linda fortfarande är kvar, och går på festivalen Urkult. Rania är fotograf där, så henne möter vi också upp. Jeanette sa häromdagen att hon också skulle dit om hon hade tid och ja, det gjorde även min gamla universitetskompis Louise, så det blir ju som att Stockholm och södra Sverige flyttar till Nämforsen för en vecka. Misstänker episkt festivalande. 

Jag lovar och svär att jag ska försöka liveblogga så gott det går från min roadtrip genom Sverige. Men don´t be mad om jag tar en liten paus emellanåt, för det kan en behöva sådär i semestertider. Det är ju ändå hjärnan som behöver semester.

Är så pepp på min semester! Man får ju så sällan chansen att träffa alla de där kompisarna.

Vad har du för semesterplanering? Har du kanske redan haft din semester och vad gjorde du?

Katarina

29 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.