Resor
comments 13

På upptäcksfärd i Lettland

#LatviaRoadTrip i samarbete med Air Baltic och Latvia Tourism genom NordicTB

”Who run the world” med Beyonce spelas högt ut i högtalarna när vi svischar genom bergen på väg mot nästa destination. Tre tjejer, mot världen. Känslan av frihet är stark och att vi är grymma. Det är inget som kan stoppa oss just nu.

14215786_10154303898689792_598253998_oisland-41

Jag vet inte om känslan är sann eller det bara är överlevnadsinstinkten som talar när rädslan kryper på men åtminstone är jag envis. Så envis att jag tar genom mig det som sätts framför mig, vare sig det är en abnormal gropig väg på Grönland, köra bil genom ett vattendrag på Island eller kraftig turbulens när vi går inför landning på Färöarna. Och man måste få känna så ibland, att man är äventyrlig.

Roadtrip = frihet

 

Jag frågade en vän om att beskriva mig med tre ord och han valde bland annat äventyrlig i sin beskrivning. Det är svårt att se sig själv som äventyrlig, när jag kollar mig själv i spegeln tänker jag som mest att jag nog är rätt medioker. Men självklart beror ju svaret på vem som ställer frågan? I andras ögon är jag nog rätt äventyrlig.

roadtrip-6

Beyonce, sjunger övertygande med stark och fyllig röst att det är tjejer, som regerar världen. Känslan är peppande och jag håller helt klart med just i stunden när tre tjejer svischar över Islands högland med vinden i håret och raggsockorna på, redo för vad som än kommer i deras väg. Jag håller med om att åtminstone är jag äventyrlig i denna stund.

roadtrip-7

” You won’t make yourself a name if you follow the rules
History gets made when you’re acting a fool.. ”

Road Less Traveled
Lauren Alaina

roadtrip-5

” If you trust your rebel heart, ride it into battle
Don’t be afraid, take the road less traveled
Wear out your boots and kick up the gravel
Don’t be afraid, take the road less traveled on.. ”

Road Less Traveled
Lauren Alaina

roadtrip roadtrip-3

Roadtrip genom västra Lettland

Samma vän beskrev också mig som medveten. Och vad passar bättre en äventyrlig, medveten tjej en roadtrips? Nästan inget. Äventyrlig som Thelma och Louise minus allt det där våldet förstås och medveten med denna gång fokus på långsamt resande i närregionen för att insupa mer av landet och värna om miljön i resandet.

Så på fredag bär det av mot Lettland och jag ser framför mig tre tjejer och en kille mot världen. I smäktande solsken och genom grymma Beyonce-landskap är det vi mot världen under fem dagar med långsamt resande i härlig roadtrip-anda.

Så på fredag då är det dags att tuna in på instagram stories och hänga med runt Lettlands västkust. Det är Äntligen Vilse, Andy med Grown-up Travel Guide, Ann – Marie med Alltid reiseklar och Helena med Oh Darling, mot världen.

roadtrip-8island-42roadtrip-10 roadtrip-12

Såhär följer du oss

Det är svårt att hinna blogga när man är ständigt på väg så följ oss istället på instagram stories. Här uppdaterar jag många gånger varje dag under min resa. Grönlands hoppiga vägar med magiska utsikt och Islands kala vidder ger mersmak.

Använd hashtaggarna #LatviaRoadTrip och/eller #EnjoyLatvia för att följa oss över sociala medier. Jag kommer finnas på facebook/instagram och twitter under resan.

För mer information om Lettland, följ gärna Lettlands officiella facebooksida If you like Latvia Latvia likes you och för härlig bildinspo deras instagram, Enjoy Latvia.

Katarina

roadtrip-13

Denna resa görs i samarbete med Air Baltic och Latvia Tourism under kampanjnamnet #LatviaRoadTrip – Explore Western Latvia slowly.

Text, bild och åsikter är som vanligt mina egna.

13 Comments

 1. Oj vad du får resa mycket! Så skoj! Hoppas ni hade det alldeles förträffligt bra på Grönland Island och Färöarna. Kommer du skriva något mer om resan och lägga upp fler bilder sedan? Upptäckte precis din Instagram! SÅ fina bilder du har där!

  • Katarina says

   Ja jag kommer skriva på bloggen. Den sparar jag till jag kommer hem. Just ig, twitter och fb uppdaterar jag live och vi använder instagram stories mycket 🙂 så det är bara att se mina skakiga filmer och lyssna på min roliga engelska.. Hehe

   • Vad kul!! Har aldrig hört talas om instagram stories men får kolla upp det 🙂

    Eftersom jag och W gift oss så har jag nu ett såkallat green card, så jag får stanna forever and ever om jag så vill 🙂 Dyr process som forfarande måste underhållas dock :/

 2. Underbara foton! Roadtrips är det bästa som finns! Men är inte ni på Grönland nu? Eller har ni kommit hem kanske? Blev lite förvirrad här, haha. Instagram har jag inte…(men Peter har)

  • Katarina says

   Nej vi började på grönland, sen island, nu färöarna och på fredag lettland. Ja man måste följa oss på ig eller twitter för att veta var vi är live. 😉

 3. Pingback: Exploring Western Latvia with #LatviaRoadTrip - NordicTB Collective of digital storytellers

 4. Wiii vad fint! Önskar jag kunde ha följt med jag också! Ska bli spännande att höra om ni hittar en ny roadtriplåtfavorit 🙂

  • Katarina says

   Önskar att du var med. Road Less Travelled blev nig slutligen den mest spelade under resorna. Must love that song!

  • Katarina says

   Tackar 🙂 Ja, det är för att det ska bli lite mer lättläst och snyggt såklart. Tack för att du gillar det. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.