Resor
comments 19

Bloggen får nytt namn – Äntligen vilse

När förändringarnas vindar blåser, är det bäst att passa på.

Efter ett långväga sökande genom öken, över berg och in i djungeln i Peru, vidare över Islands vulkansand och med ett Harry Potter tåg genom Europa blev namnet självklart, Katarina Wohlfart – Travelwriter and photographer byter namn till Äntligen vilse.

Om hur Äntligen vilse kom till

Det var dock först när fötterna bar till Resmässan TuR i Stockholm och boken Äntligen vilse – Om Konsten att resa trillade i min hand som valet av namn blev självklart. Det är ju precis så jag känner mig! Under mottot ”Man måste gå vilse för att uppleva äventyret” har Jörgen Ulvsgärd, rest över hela världen och sedan dokumenterat detta i en bok. Vem hade kunnat ana att den skulle bli en sådan stor inspiration och bli början till något nytt här.

Några dagar efter TuR  tog jag fram den ur kassen med allt resmaterial från montrar, tävlingar och annat ståhej. Känslan ni vet när man öppnar något och hittar något magiskt på insidan. Med fantastiska foton av långväga äventyr och reseberättelser från allt från Kongo, Antarktis till Frankrike har denna bok varit en stor inspiration kring mina tankar om resor. ”Det lilla äventyret väntar alltid kring hörnet, men du måste själv anstränga dig för att nå dit.” är några av alla kloka ord.

Så ja, så enkelt var det, jag slog till. Med inspiration från boknamnet Äntligen vilse – Om konsten att resa är nu bloggen Äntligen vilse här! Valet av namn har styrts av en halv boktitel, magkänsla och att när man hittar rätt, så hittar man rätt. Såhär är jag nu med nytt år, nya möjligheter och nytt namn. 

Ha en fantastisk söndag allihopa. Nu beger jag mig och sambon in mot Stockholm mot ett litet äventyr i staden.

Katarina

katarina-12-december_0025

Foton av Helena Gunnare.

 

19 Comments

  • Tack Åsa! Det känns mycket bättre i h enklare. Vi får se hur det går med utvecklingen av språket för jag ser ju att jag är lite stolpig i mitt sätt att skriva emellanåt.

 1. Spännande, lite tvetydigt namn. Jag gillar det! Alltid roligt att veta bakgrunden till bloggnamn, det frågar jag alltid de bloggare som jag väljer ut som månadens blogg 🙂

 2. Ja, det är en annorlunda och intressant bloggnamn, men om det är ett titel till en bok, kommer du inte få problem?

  • Hehe. Det får vi inte hoppas, varför skulle jag få det? Det är även titeln till ett musikalbum och knappast skyddat. Det är dock bara halva titeln.;)

    • Vi får hoppas att det inte är det.. 😉 nej men generella namn är inte skyddade, hade det var ett specifikt namn som gör att jag plagierar och bloggen rider på bokens våg, att alla tror att bloggen är boken så kanske. Men generella ord kan inte skyddas som titel, tror jag inte, utifrån vad jag läst och sen är det ju som sagt bara inspirerad av av delar av boktiteln och inte hela. Hade det varit hela som sagt så kanske, men återigen är titeln extremt generell. Det var bara inspo till ett nytt namn, en bok med vackra foton där man känner igen sig i känslan om att äntligen vara vilse som passar redan befintlig profil med naturfoto i basen 🙂

 3. Åh, nu kommer det en massa nyheter och förändringar här! Jag gillar namnet och de nya idéerna här. Det blir roligt att följa! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.