Foto
comments 26

Today we prepare for tomorrow.

Sometimes it feels like you live your live thinking about what will come tomorrow instead of living today. Today have been such a day, but for a good reason. Tomorrow I am shooting a wedding and it will be my first, as half a professional. Don´t know what to call it when I am something inbetween. I am way to serious about my photography and my equipment to call myself a amateur in the long run but on the other hand I haven´t the longest experience, anyway, on instagram I call myself an aspiring photographer. That kind of fits, I think.

I started the morning by cleaning my equipment, that was about time. I normally just dust the glass of but are far to neglecting with my displays on the camera as well as checking so nothing is broken or has a crack in it. Tomorrow is the big day, yes it is.

From this mornings cleaning session, shot with my iPhone 6+.

Katarina

IMG_1092

26 Comments

 1. I think that you will do a fine job and that you will have a great, great time 😀 I remember my first wedding XD so crazy…

  • Thanks 🙂 that sounds great. 🙂 crazy I like 😉 the sad part is that it is going to rain tomorrow. 100% the weather says. That is un practical..

   • But do not despair too soon 😀 funny romantic umbrella shots you can even play with the reflections in ponds so many options you will see… you may shoot with spectacular skies. The change of the landscape: the light, the color of the earth, plants, reflections of the wet pavement. Everything around you is intensifying its color and brightness something difficult to find in other days.
    Your first crazy wedding ;P

 2. Spännande med bröllopsfotografering! Det kommer säkert gå bra, du är ju så duktig fotograf!
  SV: Jag svarar alltid på alla kommentarer (i kommentarsfältet på bloggen). Jag är självklart medveten om att många inte går tillbaka och läser, men jag vill ändå att läsarna ska veta att jag läser deras kommentarer samt att de KAN gå tillbaka och läsa svaren om de vill. Ibland, när det känns extra viktigt att en läsare får mitt svar (som nu), kopierar jag det och lägger det direkt på den personens blogg (eller mejlar om det är en person utan blogg). Få svaren till din mejl? Det tror jag inte är möjligt… Jag vet att det funkar så på vissa bloggar (blogg.se till exempel) men jag tror inte att jag kan fixa det från den här bloggen… Hamnar mina kommentarer alltid i spamfiltret hos dig? Jag vet inte varför, men jag vet att vi som har wordpress-bloggar på egna domäner relativt ofta hamnar i skräpposten hos andra… Oftast brukar det iofs räcka att godkänna en gång, och efter det brukar det funka!?

  • Ni hamnar där varannan gång typ. Får du mitt svar då?! Aha ( man kan alltså inte få svar alltid. Det visste inte jag. Trodde det var där man skrev in mailadressen?) tack för peppen!!!

 3. SV: Jag tycker att det är ganska sällan man får svar till mejladressen? Det får ju inte jag från dig heller… Kanske synd att det inte är så… Men jag läser iaf alltid dina kommentarer och svarar på bloggen och är väldigt glad för dem! 🙂 Konstigt det sär med skräpkorgen…

  • Okej, så du går helt enkelt tillbaka på varje blogginlägg? Imponerande och ursvårt att hålla koll på! Jag får svar från alla andra på wordpress eftersom de har wordpress, drydens funkar och ohdarling Helenas efter att jag sa att jag inte fick svar fixade hon det. Vissa andra funkar ibland såsom Resefredag och Ladies Abroad. De får jag till mitt google eller gmail. Jag tycker det borde finnas något att fixa allt det här. Det är ju jättetråkigt, jag kan ha lååånga konversationer med de bloggarna som svarar mig. Andra som har blogg.se (eller om det är blogger) som Nevnarien, Rebeckas Foto och Janina får jag alltid svar ifrån. Deras kommer alltid till mailen.

 4. SV: Ja, jag svarar under varje blogginlägg. Men det ser ju ut här som att du gör det också? Jag vet inte om jag förstår skillnaden.Inte så svårt att hålla koll på tycker jag eftersom jag hela tiden ser under ”kommentarer” vilka nya kommentarer som kommit in. Vad lustigt att du får svar från alla andra som har wordpress… Jag har också wordpress (egen domän) – Har jag inte fattat hur man gör eller beror det på vilket tema man har? Jag får inga svar från dig till min mejl i alla fall… varför funkar inte det i så fall? Är det något du kan ”fixa”? (Och hur gör du det i så fall?) De enda jag får svar till mejlen från är de som har blogg.se

  • Jag svarar i notiscentret eller vad man ska kalla det i själva wordpress readern. I övre högra hörnet när man är inloggad. Ibland svarar jag inne admin panelen på kommentarer, men det är bara om något hamnat i skräpfiltret.

   Ang vilka som kommer och vilkas om inte kommer till mailen så vet jag inte faktiskt. Jag antar att du svarar med ditt wordpresskonto. Ska kolla med Helena hur hon får sina för jag tror hon har samma som du.

   Tyvärr vet jag inte hur man fixar allt detta bara att jag observerat att det fungerar i varierande grad.

 5. Hoppas att bröllopsfotograferingen gick bra och hoppas att du kommer lägga ut lite av bilderna här 🙂

  • Ja klart kommer jag göra det. det blir lite längre fram när jag träffat kund och gett dem bilderna 🙂

   Men iaf så undrade Freedomtravel om hur folk får svar när jag svarar på kommentarer. Hur får du mina svar?

   • Ja, det förstår jag 🙂

    När du kommenterar på min blogg, menar du? De syns i mitt Admin panel samt att jag får ett mail om nya kommentarer. Sen kan man även prenumerera på svar genom att klicka i en ruta som finns vid kommentarsfältet, precis som du har. Jag installerade ett plugin för det om jag minns rätt.

    Och när du svarar på mina kommenterar i din blogg, så får jag ett mail.

    • Ok. 🙂 Så ser det ut för dig då ja 🙂 Samma här. Jag får mail från din blogg och påminnelser i min admin. 🙂 Tack för svaret 🙂

  • Hej igen Katarina! Nu känner jag att jag plågar dig med kommentarer, men jag börjar ju bli nyfiken och undrar vad jag gör för fel… 😉 1) Jag har ALDRIG fått något mejl från dig när du svarar på mina kommentarer, så det fungerar uppenbarligen inte? 2) Jag vet vad ”admin panelen” är, det är där jag gör allting. Vad är ett ”notiscenter” och vad är ”wordpress readern” för nåt? Känner att jag måste fråga nu, för jag känner mig lite dum…

   När jag svarar på kommentarer hos dig svarar jag med e-postadress, namn och websida. Jag har inget wordpresskonto så vitt jag vet (det är väl nåt man har när man bloggar hos wordpress.com, eller är jag helt ute och cyklar?). Jag har ju en egen domän, och använder wordpress som program bara… Vet inte om det blir rörigt det här, men jag försöker fatta 😉

   • Ja det här är svårt! Jag har försökt att diskutera detta med olika eftersom det är samma problem för mig.. Så jag vet inte vad du gör för fel. Frågade Helena som också har egen domän: Hon svarade mig såhär: ”Ja, det förstår jag 🙂
    När du kommenterar på min blogg, menar du? De syns i mitt Admin panel samt att jag får ett mail om nya kommentarer. Sen kan man även prenumerera på svar genom att klicka i en ruta som finns vid kommentarsfältet, precis som du har. Jag installerade ett plugin för det om jag minns rätt.
    Och när du svarar på mina kommenterar i din blogg, så får jag ett mail.” – Notiscenter och wordpress reader hittade jag på namnen på: notiscentret är den lilla meddelande och notisfunktionen i admin panelen uppe till höger. WordPress readern är ju om jag premunererar på andras bloggar. Vi kanske skulle ta upp denna diskussionen i resegruppen någon gång och hjälpas åt att kolla. För jag tror att det ska funka för alla att få mail men jag vet liksom inte varför det inte gör det..

 6. Hej igen! Tack för svar! Det är inte helt lätt att förstå varandra när det fungerar på så många olika sätt… 😉 Jag är fortfarande inte säker på vad du menar med notisfunktion, men jag har en ruta högst upp i mitten på admin-sidan med rubriken ”I korthet”… Kanske är det nåt liknande? Jag tror att bloggarna ser olika ut… Längst upp till höger har jag ”Hjälp” och ”Nyheter från WordPress” 😉 WordPress reader använder jag inte eftersom jag prenumererar på andra bloggar genom Bloglovin.

  Ja, det kan kanske vara bra att diskutera såna här saker i forumet! Jag har även skickat en fråga till WordPress-supporten på Facebook, där brukar man kunna få bra svar. Får se om jag blir klokare 🙂 Tack så mycket för dina svar!!!!

  • Jag har försökt läsa alla era kommentarer om kommentarerna nu.. Och jag tror jag förstår vad problemet är.

   För att kunna få svar via mail angående att man fått svar på sin kommentar, så måste man ju klicka i rutan att man vill prenumerera på nya svar i tråden.

   Har man egen domän + egeninstallerat wordpress så måste man aktivt ”fixa” så att man kan prenumerera på nya kommentarer. Det var ju det jag hade problem med om du minns, Katarina? Jag löste det genom att installera ett plugin som gjorde att det gick att välja till att prenumerera på nya kommentarer.

   Men gör man inte det så finns ju inte den rutan att klicka i = du får inget mail om att du fått svar på din kommentar.

   Hoppas att det klarade upp litegrann.

  • Helena skrev ett svar – hon har installerat ett plug in som gör att man kan bocka i en bock när man kommenterar så får man svar till sin mail, så om jag läser eran bockar jag i bocken och då får jag erat svar på min kommentar till min mail 🙂 nej, notiscenter har ni nog inte. Jag har ju bara ett wordpress konto och inte en egen site. Men iaf så finns möjligheten att kunna få egna kommentaren, fråga Helena om vilken plug in om ni undrar. Jag använder också blog lovin och det är där jag följer er 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.